Pages

14 May 2017

TIPS PENJAGAAN MUKA SUPAYA KULIT LEBIH LEMBAP DAN CERAH

TIPS PENJAGAAN MUKA SUPAYA KULIT LEBIH LEMBAP DAN CERAH

Assalammalaikum semua, selamat petang
Hari ni memang Ana bercadang nak share sikit pasal tips penjagaan muka supaya kulit lebih lembap dan cerah.

Sebelum tu, korang biasa jaga muka macam mana?

Mesti korang ingat bila dah cuci dah je kan. Thats it. No. Bukan camtu. Sebenarnya dulu pun Ana malas sangat nak jaga muka ni. Main bedal je.

Kalau rasa nak pakai krim pakai. Kalau nak pakai pelembap pakai. Haaa silap rupanya. Sejak dua tiga minggu ni  Ana terus nak jaga muka sebab kulit ni selalu sangat terdedah cahaya matahari.

So benda pertama yang Ana buat adalah. Lepas je cuci muka Ana akan pakai moisturiser gel atau alovera face shop :)


Seriuss memang best gilaaa dapat la tengok perubahan. Ni baru lah timbul kesedaran sebab kesian kat kulit. Apa salahnya manjakn selalu kan dia. Hehe

Ok seterusnya Ana akan terus apply krim muka lepas tu bb krim then pakai sunblock dari bioessence, baru je ni beli sunblock ni. So far so good and rasa tak melekit bila pakai. Dah dia ada cooling effect tau!

So lepas ni Ana akan terus la pakai tuk sunblock ni. Murah jeee rm33 je camtu.
Tapi boleh tahan 6 bulan kot i think la sebab biasa i beli sunblock setahun boleh guna hahaha itu i la hehe.



Orang lain i tak tahu but dia ikut cara penggunaan kita juga, if u pakai selalu  cepat la habis. Haaa gitu.

Then benda ni paling WAJIB sekali  i repeat WAJIBBBBB! Siap ada sabdu lagi haha
Iaitu makan VITAMIN C SUSTAINED RELEASED. Alhamdulilah so far  it really improves my skin better and mora radiant tau

Sebab bila u makan vitamin C ni, kulit u tak cepat sunburn tau. And u rasa lebih lembap dan yakin. Haaa perempuan nak jaga pkwe dan laki u  wajib ada sebotol  kat rumah ehh.
­čśŁSeriusly talk!


Haaa hat lain u boleh dapatkan di guardian, watson, dan tempat lain but vitamin C ni u boleh dapatkan dari Ana tau. Memang best gilee makan vita c ni, selain kulit u better jerawat yang  nak timbul tu, tak jadi nak timbul tau...haaa segan lerr tu

Ok, dapatkan sekarang vitamin C tu dari Ana kalau tak nak pakwe atau laki larikkk.
Hubungi ana ye 0178732289

No comments:

Post a Comment